Stubbe Waddinxveen Scoort in Boren en Zagen

Waar veel bouwbedrijven omvielen tijdens de crisis, is Stubbe-Waddinxveen fier overeind gebleven. “We doen wat we beloven en we zijn altijd bereikbaar”, verteld Freda Helling. “We hebben er iets harder aan moeten trekken, wat meer offertes moeten uitbrengen, maar onze omzet is in de afgelopen jaren gelijk gebleven.”

Stubbe-Waddinxveen boort en zaagt in beton, asfalt en steen. “Ons werk is heel afwisselend. Soms slopen we een viaduct, andere keren snijden we betonplaten bij boerderijen op het land in stukken en we doen renovaties. Juist het afwisselende maakt dit werk zo leuk. Soms hebben we grote en ingewikkelde projecten, maar gelukkig niet altijd. Die boog moet niet altijd strak gespannen staan.

We hebben hart voor onze zaak en hart voor ons personeel. Zij moeten niet voor ons werken, maar voor zichzelf. Ons personeel helpt mee om onze zaak op te bouwen en wij helpen mee aan de ontwikkeling van ons personeel. Ze volgen allemaal het EVC-traject waarbij ze in een jaar een opleiding doen die normaal gesproken drie jaar kost. Deze cursus doen ze naast het werk, zodat we altijd gekwalificeerd personeel hebben. De opleiding is tot boorder/zager en heeft Mbo-niveau 3.

Wij kunnen niet zonder ons personeel en zij niet zonder ons. Die wisselwerking is voor ons belangrijk.”

Download het gehele artikel (Het Ondernemingsbelang, editie 2014)